Prva nagrada na FEST.A CROPAK 2016

cropak 2016 I ove smo godine sudjelovali na festivalu ambalaže FEST.A CROPAK 2016, u sklopu kojeg je u četvrtak, 12.05. u hotelu Sheraton u Zagrebu održana svečana dodjela nagrada za najbolju ambalažu na hrvatskom i regionalnom tržištu CROPAK i REGPAK 2016.


12

Trinaesti je to CROPAK natječaj, koji se održava od 2004. godine, a u organizaciji tvrtke Tectus d.o.o., Instituta za ambalažu I tiskartvo Tectus I stručnog časopisa Ambalaža.  Festival ambalaže FEST.A CROPAK središnji je skup stručnih događanja namijenjen korisnicima i proizvođačima ambalaže u Hrvatskoj i regiji, dizajnerima, tiskarima te svima koji su na bilo koji način vezani uz ambalažu kao vrlo zahtjevan i kompleksan proizvod, a pokrovitelji tog stručnog skupa su Svjetska organizacija za ambalažu (World Packaging Organization - WPO) i Europski konzorcij instituta za ambalažu (EPIC).

kutija pag nagrada

Naš klijent Paška sirana d.o.o.”, na krilima prošlogodišnje prve nagrade za kutiju Paškinjica (ambalaža za čokoladne praline punjene paškim sirom), odlučila je i ovogodišnju ambalažu, za svoj novi proizvod – kutija za osminku jubilarnog sira Pagus, prijaviti na natječaj. Atraktivna i neobična kutija, kreirana povodom proslave 70 godina najstarije sirane na otoku Pagu, u okviru koje su u Paškoj sirani proizveli poseban jubilarni sir Pagus, privukla je pažnju i komentare oduševljenja svih koji su je imali u rukama. Zahvaljujući kriterijima koje je prekrasna trokutasta kutija zadovoljila, nominirani smo u čak 4 kategorije.

Svi smo se, naravno nadali nagradi, ali je bez obzira na to iznenadjenje bilo veliko kad smo saznali da smo medju 10 kandidata u kategoriji: AMBALAŽA HRVATSKOG PROIZVODA/SERIJE OBRTNIKA, OBITELJSKIH POLJOPRIVREDNIH GOSPODARSTAVA, OTOČNOG PROIZVODA I MALIH PROIZVOĐAČA, ponovo mi dobitnici prve nagrade.
Jako smo ponosni na ovo priznanje od strane stručnog skupa.
Zahvaljujemo našem klijentu Paška sirana na povjerenju I čestitamo im na mudrim koracima koje poduzimaju u promidžbi svojih proizvoda.

34

Članovi Ocjenjivačkog suda biraju se iz sljedećih institucija:

 • Akademija tehničkih znanosti RH, Zagreb
 • Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Zagreb
 • Zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", Zagreb
 • Ministarstvo poljoprivrede RH, Zagreb
 • Ministarstvo zdravlja RH, Zagreb
 • Arhitektonski fakultet, Studij dizajna Sveučilišta u Zagrebu
 • Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu
 • Grafički fakultet Sveučilišta u Zagrebu
 • Strojarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
 • Hrvatsko dizajnersko društvo, Zagreb
 • Hrvatska gospodarska komora - Zajednica ambalažera i Centar za dizajn, Zagreb
 • Udruga potrošača Ministarstvo zaštite okoliša i prirode RH
 • Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije
 • Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost RH
 • Strukovna udruženja za zaštitu okoliša
 • Samostalni stručnjaci u odgovarajućim područjima...

Tiskara Digitalni tisak

Digitalni tisak Zagreb

Ambalaža

Grafokor offset

Digitalna Tiskara posjetnice

Digitalni tisak memorandumi

Ambalaža

Plakati kutije letci

Proizvodnja ambalaže zagreb

Reljefni tisak, specijani

tiskara TAGOVI ambalaža kutija folio tisak zlatotisak štancanje reljefni tisak slijepi tisak rokovnici kalendari dorada Tiskara Zagreb Digitalna tiskaratiskovine grafička priprema identitet tvrtke katalog proizvoda kontakt formular letak offset offset tisak on line tisak plakat

AMBALAŽA Dugogodišnji smo proizvođač ambalaže, i rado bismo vam ponudili naše usluge i pomogli da smanjite troškove ambalaže, ili dobijete atraktivniju i kvalitetniju ambalažu koja bi vaš proizvod više istaknula na prodajnim policama. Ambalažu izrađujemo kartonom do 400 gr., klasičnim offset tiskom. Posebno ističemo mogućnost dodatnog foliotiska, UV lakiranja i slijepog tiska, čija primjena čini proizvod uočljivijim. Također lakiramo karton za blister pakiranja. - tag:

Pošaljite nam online upit i uvjerite se u naše mnogobrojne prednosti kao što su: kvalitetan otisak, konkurentne cijene, optimalni rokovi isporuke, dostava, itd... Indirektna tehnika tiska danas se koristi za tisak većine grafičkih proizvoda. Otisak se prenosi s tiskovne forme na gumenu navlaku, a zatim preko tiskovnog valjka (cilindra) na tiskovnu podlogu. Tiska se uglavnom na papir, polukarton i karton. Moderna tiskarska tehnologija koja ksenofotografskim postupkom pomoću lasera prenosi zadani motiv na papir. Omogućuje otisak malih i srednjih naklada, bez izrade filmova i ploča kao što je slučaj u offsetnom tisku. Prednosti digitalnog tiska su konkurentne cijene malih naklada, brzina isporuke gotovog produkta i mogućnost personalizacije, odnosno individualizacije tiskanih proizvoda. Grafokor nudi digitalni tisak na trenutno najsvestranijem stroju za digitalni tisak .Korisnicima nudi mogućnost tiska na široki spektar materijala kao npr. papir, plastika, koverte, itd.

tiskara digitalni tisak offset tisak ambalaža digitalni tisak offset tisak Tiskara Grafokor