Nagrade za dizajn ambalaže

Prenosimo senzacionalnu vijest: kutija za osminku Paškog sira, dizajnirana i proizvedena u našoj tvrtki, dobila je 12.6.2018. nagrade za dizajn ambalaže i to u tri kategorije: 1. mjesto u kategoriji AMBALAŽA HRVATSKOG PROIZVODA: OTOČNI PROIZVOD, OPG I MALI PROIZVOĐAČI, 1. mjesto u kategoriji CROPAK PO OCJENI POTROŠAČA i na kraju još i glavna nagrada među svim nominacijama: CROPAK GODINE 2018.

Evo šta kaže naša dizajnerica Indira Filipović o nastanku te šarmantne kutije i inspiraciji koju pronalazi u vrhunskim proizvodima Paške sirane: “Paški sir je najcjenjeniji hrvatski sir geografskog podrijetla proizveden od mlijeka paške ovce. Posebnost paškog sira je u otoku Pagu, njegovoj čudesnoj vegetaciji koja je vrlo oskudna, a opet tako posebna zbog raznog aromatičnog bilja, ali i posolice koju s mora donosi bura tijekom zime…

Otud i vizualna i tekstualna poruka koja je dio grafičkog oblikovanja ove kutije – tradicionalna paška nošnja te slogan: …u njemu su Pag, sol i bura… Isto se vidi i u decentnom grafičkom oblikovanju, a njegova ekskluzivnost i specifičnost proizvoda naglašene su upotrebom srebrne folije. Tamno plava boja, kao netipična boja za prehrambeni proizvod u službi je mora, bure i Paške narodne nošnje.

Identitet proizvoda Paški sir – osminka, 300 g - prepoznaje se u trokutastoj kutiji, koja je sad već dio serije – 2016. godine također CROPAK-om nagrađena trokutasta kutija za delikatesni proizvod Paške sirane – sir PAGUS.

Glavni grafički adut ambalaže za osminku paškog sira je POKRIVACA, koja izlazi iz gabarita kutije, s efektom “iskakanja" čime privlači pogled i tjera na razmišljanje, a oblik podsjeća na prepoznatljivu uštirkanu bijelu maramu, što je odličan element za funkciju suvenira ili delikatesnog poklona s duhom tradicije. Tu je i sastavni dio pokrivace – srebrna igla/pribadača, kojom žene pričvršćuju maramu za kosu. Plava baršunasta boja kutije također je u funkciji nošnje: kao da je kutija obučena u tamno plavi baršunasti JAKETIN.”

Ponosni smo što je struka prepoznala naš trud i rad, ali i potrošači, čiji je odabir za najbolju ambalažu potvrdio ono zbog čega smo i dobili ovaj zadatak – istaknuti i naglastiti vrijednost proizvoda koji se nalazi unutar ambalaže.

Zahvaljujemo se tvrtki Paška sirana na povjerenju i vjernosti, kao i smjelosti na modernom pristupu opremanja svog tradicionalnog proizvoda.

01 paska

 

Tiskara Digitalni tisak

Digitalni tisak Zagreb

Ambalaža

Grafokor offset

Digitalna Tiskara posjetnice

Digitalni tisak memorandumi

Ambalaža

Plakati kutije letci

Proizvodnja ambalaže zagreb

Reljefni tisak, specijani

tiskara TAGOVI ambalaža kutija folio tisak zlatotisak štancanje reljefni tisak slijepi tisak rokovnici kalendari dorada Tiskara Zagreb Digitalna tiskaratiskovine grafička priprema identitet tvrtke katalog proizvoda kontakt formular letak offset offset tisak on line tisak plakat

AMBALAŽA Dugogodišnji smo proizvođač ambalaže, i rado bismo vam ponudili naše usluge i pomogli da smanjite troškove ambalaže, ili dobijete atraktivniju i kvalitetniju ambalažu koja bi vaš proizvod više istaknula na prodajnim policama. Ambalažu izrađujemo kartonom do 400 gr., klasičnim offset tiskom. Posebno ističemo mogućnost dodatnog foliotiska, UV lakiranja i slijepog tiska, čija primjena čini proizvod uočljivijim. Također lakiramo karton za blister pakiranja. - tag:

Pošaljite nam online upit i uvjerite se u naše mnogobrojne prednosti kao što su: kvalitetan otisak, konkurentne cijene, optimalni rokovi isporuke, dostava, itd... Indirektna tehnika tiska danas se koristi za tisak većine grafičkih proizvoda. Otisak se prenosi s tiskovne forme na gumenu navlaku, a zatim preko tiskovnog valjka (cilindra) na tiskovnu podlogu. Tiska se uglavnom na papir, polukarton i karton. Moderna tiskarska tehnologija koja ksenofotografskim postupkom pomoću lasera prenosi zadani motiv na papir. Omogućuje otisak malih i srednjih naklada, bez izrade filmova i ploča kao što je slučaj u offsetnom tisku. Prednosti digitalnog tiska su konkurentne cijene malih naklada, brzina isporuke gotovog produkta i mogućnost personalizacije, odnosno individualizacije tiskanih proizvoda. Grafokor nudi digitalni tisak na trenutno najsvestranijem stroju za digitalni tisak .Korisnicima nudi mogućnost tiska na široki spektar materijala kao npr. papir, plastika, koverte, itd.

tiskara digitalni tisak offset tisak ambalaža digitalni tisak offset tisak Tiskara Grafokor